Steun De Doorzetters. Ontdek alle mogelijkheden

Kurt fietst mee in de Internationale 1000 Km met vertrek vanuit Lyon!

Dit jaar komen De Doorzetters met 7 teams aan de start, 4 leden rijden solo de 1000 Km, 2 gaan internationaal, 2 gaan nationaal. Kurt Dhont zal 1000 Km fietsen vanuit Lyon, we polsten hem eens i.v.m. zijn deelname!

Waarom rij je mee in de 1.000 Km Kom op tegen kanker?
Ik zie de 1000 km steeds als de climax van een “werkjaar”, waarin we met De Doorzetters dmv een aantal activiteiten geld inzamelen in de strijd tegen kanker. De 1000 km toont me elk jaar opnieuw de verbondenheid tussen al die 1000-en mensen die de strijd aangaan tegen kanker.

Vanwaar je keuze en motivatie om voor de volledige 1000 Km, internationaal, te gaan?
Ik vind het top om de volledige 1000 km te rijden omdat in de groep van mensen die de volledige afstand rijden die verbondenheid nog meer voelbaar is. Dit komt heel zeker door het feit dat je 4 dagen onderweg bent met dezelfde mensen, die op verschillende vlakken vaak éénzelfde doel hebben. Samen de finish halen in op het einde van de dag, samen de finish halen in Mechelen, met zn allen samen de finish halen in de strijd tegen kanker….

Hoe zit het met de voorbereiding, heb je al voldoende kilometers in de benen? Hoe heb je je voorbereidt?
Mijn voorbereiding loopt dit jaar anders dan de voorbije jaren, voorgaande jaren was het kwestie van zoveel mogelijk op die fiets te zitten in aanloop naar die 1000 km. Doordat ik vorig jaar na de 1000 km een reeds lang aanwezige droom om ooit een marathon te lopen probeer waar te maken, heb ik de voorbije maanden vooral mijn loopschoenen aangetrokken. Die marathon heb ik gelopen in Rotterdam op 07/04, sinds half april ’19 heb ik iets meer de koersfiets onder mijn kont geschoven 😊, dus ik hoop dan ook dat vooral dit lichaamsdeel de 1000 km goed verteert, mijn algemene conditie zal niet het probleem zijn…. 😉

Wat verwacht je van je deelname aan de volledige afstand? 
Vorig jaar was mijn eerste keer de volledige afstand, dit is super goed meegevallen. Doordat ik dit jaar deelneem in het internationaal peloton zal de ervaring opnieuw iets uniek zijn.

Hoe heb je de sfeer ervaren tijdens je vorige deelnames? Intens

Wil je nog iets kwijt over de 1000 Km KOTK?
Teamspirit – Verbondenheid – Sportief – Vriendschap – Nieuwe mensen – Positief denken

kurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *